Alles over flightcases

Een flightcase is een duurzame en robuuste verpakking voor transport en opslag van goederen. Flightcases worden gemaakt met behulp van plaatmateriaal en aluminium profielen. Afhankelijk van de te vervoeren goederen kan de binnenzijde van een flightcase worden voorzien van schuimplastic. De flightcase is afsluitbaar door middel van vlindersloten. Als de flightcase niet handmatig te tillen is, dan worden er doorgaans wielen onder geplaatst.

Stel uw eigen Flightcase samen

Met de onderdelen die u in deze webshop vindt kunt u zelf een Flightcase naar wens samenstellen. Onder het kopje Onderdelen vind u alle onderdelen die nodig zijn om een Flightcase te bouwen. Het is ook mogelijk om de maatvoering van een Flightcase op te geven en dan wordt automatisch een onderdelenlijst gegenereerd, dit kan onder het kopje Calculator. Hier kunt u de afmetingen opgeven en zelf bepalen welke sluitingen en handgrepen er op moeten komen.

De Flightcase calculator

Met behulp van de Flightcase calculator kunt u eenvoudig een "shopping list" samenstellen. Een shopping List bestaat uit flightcase onderdelen, aluminium profielen en plaatmateriaal naar keuze. Het plaatmateriaal is vervaardigd van berkenhout, onbeplakt of beplakt met een HPL-toplaag in een kleur naar keuze. Alle benodigde panelen worden op maat gezaagd waarbij u de gaten voor de sluitingen en handgrepen zelf dient uit te zagen.

Alle aluminium profielen worden geleverd op 1 of 2 meter (afhankelijk van het benodigde aantal meters). De profielen dient u zelf op maat en in verstek te zagen, en te voorzien van bevestigingsgaten. Alle benodigde materialen voor de flightcase worden meegeleverd zoals bolhoeken, sluitingen, handgrepen, boortjes, popnagels, enz.

Flightcase type: Trunccase, 60 x 60 x 75 cm

Kan tegen een stootje

Kan tegen een stootje.

U kunt kiezen voor balhoeken en platte hoeken, beide zijn ook leverbaar in een stapelbare uitvoering.

Robuuste scharnieren

Robuuste scharnieren

Door gebruik te maken van scharnieren kan uw Flightcase makkelijk open en dicht worden gedaan.

Makkelijk afsluiten

Makkelijk afsluitbaar

Door gebruik te maken van vlindersloten kunt u gemakkelijk met een simpele beweging uw Flightcase afsluiten.

Dit zijn inbouw sloten waardoor ze niet uitsteken en dus niet beschadigd kunnen raken tijdens vervoer.

Makkelijk te vervoeren

Makkelijk te vervoeren

Sterke handvatten om de case te vervoeren. De handvatten zijn verzonken zodat ze niet beschadigen. . Door het gebruik van een veer blijft het handvat tegen de case aan zodat deze niet gaat klapperen.

Gemakkelijk en mobiel

Gemakkelijk en mobiel

Soms worden Flightcases erg groot en daardoor ook onhandelbaar. Een simpele oplossing is om uw Flightcase te voorzien van zwenkwielen. De Flightcase is hierdoor makkelijk te verplaatsen vooral wanneer de Flightcase is gevuld met zware spullen.