• Home 
  • Tips & Tricks

tips & trucs

Op deze pagina vindt u enige informatie betreffende de zelfbouw van uw flightcase.

1

Een goed begin is het halve werk

Voordat er aan de bouw van de Flightcase kan worden begonnen, is het verstandig om eerst de uitsparingen voor eventuele sluitingen en handgrepen uit te zagen.

De grootte van de gaten voor de sluitingen kan worden afgelezen uit de tabel hiernaast. Bij de gaten voor de vlindersluitingen is het van belang welk soort sluitprofiel U gebruikt. Het is gebruikelijk dat op de basis van de flightcase Mannelijk Sluitpfrofiel wordt gebruikt (bv. 0521M), en Vrouwelijk sluitprofiel (bv. 0521F) op de deksel.

Voor de inbouwhandgreep H7159z dient u een gat te zagen van 132x78mm.

  0521M 0521F
Bovenzijde
slot
76 x 21 mm
(BxH)
76 x 25 mm
(BxH)
Onderzijde
slot
76 x 52 mm
(BxH)
76 x 48 mm
(BxH)

2

Basis in elkaar zetten

Nadat alle panelen zijn voorzien van de benodigde gaten kan de basis van de flightcase in elkaar gezet worden. Voor de stevigheid is het raadzaam om eerst de 2 of 3 delen van de flightcase als een soort kubus in elkaar te zetten. De panelen kunnen worden verlijmd en/of met kleine spijkertjes aan elkaar worden verbonden.

3

Sluitprofielen monteren

De sluitprofielen worden in de hoeken van de flightcase in verstek gezaagd. Het is hierbij raadzaam om eerst de lange lengtes welke aan beide zijden in verstek gezaagd dienen te worden eerst te zagen. Vervolgens kunnen de korte lengtes op maat worden gezaagd.

Wanneer alle sluitprofielen op lengte zijn gezaagd kunnen deze worden vastgezet met overzethoeken. U dient alleen de bovenste 2 gaten van de overzethoeken vast te zetten. Deze worden vastgezet met korte popnagels (91408GE 4x8.5mm), hierbij dient u de gaten niet geheel door te boren. Boor het gat enkel door de voorzijde van het sluitprofiel en door het hout. Op deze wijze blijft de binnenzijde van het sluitproefiel netjes en zonder gaten. De bovenzijde van de overzethoek blijft ongeveer 1mm onder de bovenzijde van het sluitprofiel, zie figuur 1.

figuur 1
figuur 2

4

Hoekprofielen monteren

Vervolgens kunnen de hoekprofielen op de juiste lengte worden gezaagd. Het is hierbij niet nodig om de hoekprofielen geheel door te laten lopen tot in de hoeken. De lengte van de profielen zijn gelijk aan de lengte van de panelen verminderd met 2x de breedte van het profiel. Wanneer u dus een zijde heeft van 60cm, dan zaagt u de profielen hiervoor op 54cm, ervan uitgaande dat u 30x30mm hoekprofiel gebruikt (0100), zie figuur 2.

Voor de hoeveelheid gaten in het hoekprofiel alsmede de afstand tussen de gaten bestaat er geen standaard. Het is verstandig om de afstand tussen de gaten niet groter te maken dan 15cm.
De hoekprofielen, welke onder de overzethoeken vallen, kunnen u het beste met een rubberen hamer op de juiste plaats worden gepositionerd. Alle hoekprofielen alsmede de onderste gaten van de overzethoeken worden vastgezet met lange popnagels (91412GE 4x12mm).

5

Bal hoeken monteren

Wanneer alle profielen op de juiste plaats zijn vastgezet kunnen de Balhoeken worden gemonteerd. De balhoeken worden wederom vastgezet met lange popnagels. Wanneer de balhoek niet geheel over de hoekprofielen sluit, kan de hoek van de flightcase iets worden bijgewerkt, zodat de balhoek er wel mooi op past.


figuur 3

figuur 4

figuur 5

6

Sluitingen en scharnieren monteren

U kunt het beste de deksel van de flightcase op de basis plaatsen, en deze eventueel vastzetten met een spanband of iets dergelijks.
Door de flightcase in zijn geheel op de achterkant te draaien, kunnen de sluitingen eenvoudig worden gemonterd.

LET OP!
Wanneer de deksel volledig van de flightcase gaat (zonder scharnieren), monteer dan eerst de sluitingen aan één zijde. Vervolgens haalt u de spanband los, en draait de deksel 180 graden. Daarna weer vastzetten met de spanband, en de overige delen van de sluitingen monteren. Op deze wijze past de deksel ten alle tijden ongeacht op welke wijze hij op de flightcase wordt geplaatst.

De bovenste gaten van de sluitingen en/of scharnieren welke over het sluitprofiel vallen worden vastgezet met korte popnagels, zie de figuren 4 en 5.

7

Handgrepen monteren

Tot slot kunnen de handgrepen op de daarvoor bestemde plaatsen worden gemonteerd. De handgrepen worden vastgezet met lange popnagels.

8

Het gebruik van schuimplastic

Het gebruik van schuimplastic

  • Zachtschuim 10, 15 en 20mm dik
  • Hardschuim 5, 10, 20, 30 en 50mm dik
  • Noppenschuim 20 en 30mm dik

Welk soort schuimplastic U het beste voor uw flightcase kunt gebruiken is afhankelijk van de toepassing of wat er in de flightcase vervoert dient te worden.

Vaak wordt er combinatie gemaakt van hardschuim in de flightcase zelf met daarnaast noppenschuim in de deksel om de inhoud op zijn plaats te houden.
De beste maat voor het hardschuim is hierbij 10mm. De 5mm dikte wordt vaak ter afwerking afgebruikt.

Al het schuimplastic kan worden verlijmd met onze spuitlijm. Aangezien deze lijm contactlijm is dient u zowel de flightcase als het schuimplastic te voorzien van lijm. Op het moment dat de lijm vervolgens bijna droog is, kunt U het schuimplastic op de plaats drukken.

9

Nog vragen of problemen?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen en of opmerkingen, dan kunt u ons ten alle tijden telefonsich benaderen. Wij voorzien u graag van advies.

Vooruitbetaling Rembours iDeal Paypal Creditcard Creditcard Vooruitbetaling Rembours iDeal Paypal Creditcard Creditcard Op rekening

Info betalen & bezorgen

Vragen?
Live chat of bel

+31 (0)85 301 3208

ma t/m vrij:
09.00 - 17:00

Binnen 8-12 dagen bezorgd

Alle bestellingen door heel Europa bezorgd binnen 8-12 werkdagen.

Meer over bezorging